Naar hoofdinhoud Naar footer

Laat de stem van ouderen horen

Gepubliceerd op: 22-03-2019

U wilt – als actieve oudere – , zorg, welzijn en wonen voor ouderen verbeteren op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Hier vindt u tips, handleidingen en handvatten om te laten horen wat ouderen zelf belangrijk vinden rondom zorg, welzijn en wonen.

1. Doe het samen

Samen staat u sterk(er). In iedere regio zijn bestaande samenwerkingsverbanden waar u andere senioren kunt vinden om met elkaar de stem van ouderen te laten horen.

2. Praat mee in de gemeente

Een grote verantwoordelijk voor de zorg aan thuiswonende ouderen ligt bij de gemeente. Om zorg, welzijn en wonen voor ouderen te verbeteren op beleidsniveau is het daarom belangrijk om als senior mee te denken en inbreng te leveren binnen uw gemeente.

3. Praat met zorginstellingen & woningcoöperaties

Binnen zorg- en welzijnsorganisaties, instellingen, coöperaties: dáár gebeurt het. En soms moet het anders.

4. Oefen invloed uit op (wetenschappelijk) onderzoek

Vaak zijn harde cijfers en resultaten nodig om te bewijzen dat iets beter moet en kan. Daarom is het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan waarbij ouderen zelf betrokken zijn.

5. Praat met zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars hebben veel invloed op de kwaliteit van zorg. Daarom is het belangrijk dat zij weten wat hun verzekerden – ook oudere verzekerden – nodig hebben.

6. Lees meer over opkomen voor ouderen

Hier vindt u tips, handleidingen, trainingen en achtergrondinformatie over belangenbehartiging in het algemeen.

 Terug naar het overzicht