Naar hoofdinhoud Naar footer

Herman Meinhardt

  • Woonplaats: Gorinchem 
  • Geboortejaar: 1947 
  • Geboorteplaats: Rotterdam 

Was: Ik heb 26 jaar in een verpleeghuisorganisatie gewerkt, oorspronkelijk als fysiotherapeut, maar ook in verschillende middenkaderfuncties. Daarna twee jaar als coördinator van een hospice. En ten slotte als belangenbehartiger voor ouderen, eerst bij de gezamenlijke provinciale ouderenbonden in Zuid-Holland, daarna via het Regionaal Patiënten en Consumentenplatform Rijnmond bij Zorgbelang Zuid-Holland. 

Is: Ik maak deel uit van het ouderen-/mantelzorgforum van GENERO, het Geriatrisch netwerk Rotterdam en Omstreken en zit namens GENERO in de Raad van Ouderen. 

Waarom zit u in Raad van Ouderen? Ons devies is: ‘Voor ouderen, maar niet zonder ouderen’. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar is het heel vaak niet. Het zou tussen de oren van beleidsambtenaren op alle niveaus moeten zitten en ook bij zorg- en welzijnsorganisaties. Pas als dit zo is, is wat mij betreft, een belangrijk doel bereikt. 

Wat heeft u al bereikt met de Raad van Ouderen? Wij geven gevraagde en ongevraagde adviezen, die staan ook op de website van BeterOud. Of die adviezen allemaal gevolgd worden, valt nog te bezien. Ik vermoed dat er nog heel wat moet gebeuren. 

Wat te doen met 1 miljoen euro extra voor ouderen? Het is belangrijk is om een paar goede campagnes op te zetten om de hele maatschappij ervan te doordringen, dat 'ouderen' geen afgeschreven groep is, geen 'dor hout', maar dat zeker in de derde levensfase de huidige maatschappij alleen maar kan functioneren dankzij deze groep! Toevallig ben ik bezig met een nieuw private leasecontract en het is bijna niet te doen is om een boetevrij contract te krijgen. Terwijl de doelgroep ouderen voor leasemaatschappijen juist een flinke markt wordt.

Herman-Meinhardt-RvO