Naar hoofdinhoud Naar footer

Coen van den Heuvel

  • Woonplaats: Heerenveen 
  • Geboortejaar: 1948 
  • Geboorteplaats: Rotterdam 

Was: Na mijn opleiding tot medisch psycholoog was ik even werkzaam in de GGZ en ben ik rijksambtenaar geworden. Bij het toenmalige ministerie van CRM hield ik me bezig met bijstandszaken. Dat was een mooie tijd. Toen konden we met de bijstandsregelingen nog echt maatschappelijke knelpunten oplossen. Ik schreef ook mee aan de eerste Emancipatienota. Later ging ik naar Binnenlandse Zaken en Justitie en kwam ik bij de politie en Europol terecht en in allerlei besturen en denktanks. Mijn expertise werd toen vooral ICT-strategie. 

Is: Ik was voorzitter van de samenwerkende ouderenbonden Heerenveen en ben nu voorzitter van de Stichting Friese Ouderenbonden (SFO). 

Waarom zit u in Raad van Ouderen? Ik ben gevraagd! Om eerlijk te zijn had ik wel mijn twijfels over de positionering en de juridische grondslag. Ik vroeg me af: wil ik dit wel. Maar ik heb me laten overtuigen. 

Wat heeft u al bereikt met de Raad van Ouderen? We zijn op de goede weg. Onze adviezen maken wel degelijk uit en men ziet ons en luistert naar ons. Het ministerie gaat ook goed met ons om, vind ik. In het zorgveld hebben we meer smoel gekregen dan ik had verwacht. Toch mag onze positie nog wel steviger en onafhankelijker. 

Wat te doen met 1 miljoen euro extra voor ouderen? Teruggeven aan de minister! Als je ziet welke partijen zich allemaal bewegen in zorg en welzijn, zou ik zeggen: ‘Kijk eerst eens wat echt nodig is voor goede zorg.

Coen-Heuvel