Naar hoofdinhoud Naar footer

Leidraad Cultuurspecifieke zorg

Publicatiedatum

22-09-2022

Deze leidraad van het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM) inspireert zorgaanbieders tot cultuurspecifieke zorg voor ouderen met een migratieachtergrond. Voor zowel professionals als vrijwilligers, die te maken hebben met ouderen met een migratieachtergrond, is deze leidraad bruikbaar.

150 ouderen, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals

De leidraad (te downloaden onderaan deze pagina) is ontwikkeld met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)en is tot stand gekomen door met ruim 150 ouderen, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals te spreken. Hun ervaringen, behoeften en wensen zijn in deze leidraad opgenomen. 

Input van oudere zelf belangrijk

Met ouderen spreken en je verdiepen in hun leefwereld levert veel op. Een aanbod op het gebied van zorg en welzijn dat past bij de belevingswereld van ouderen met een migratieachtergrond en waar men zich in herkent is noodzakelijk om mensen te ondersteunen. Het bevordert beter contact en daardoor betere zorg.  

Zeker nu ook vanuit het WOZO-programma van VWS benadrukt wordt dat ouderen zo lang mogelijk thuis moeten blijven, is het van belang om ook met ouderen met een migratieachtergrond in gesprek te gaan en te blijven over de best passende zorg. De producten uit de leidraad zijn hier helpend bij. 

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Druk/editie

februari 2023