Naar hoofdinhoud Naar footer

Ervaringsdeskundige maakt het verschil in onderzoek naar ouderenzorg

Publicatiedatum

29-12-2020

Samenvatting

NFU brochure 'Oud of wijs' over het belang van ervaringsdeskundigen en ouderenparticipatie in onderzoek naar ouderenzorg.

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) bestaat uit 8 universitair medische centra. Dit netwerk brengt onder andere publicaties uit over de ouderenzorg en projecten uit het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). Een van die publicaties is de brochure Oud of wijs - ervaringsdeskundige maakt het verschil in onderzoek naar ouderenzorg (Zie pdf in Downloads). De brochure bevat ervaringen en achtergrondverhalen over de inzet van ervaringsdeskundigen en ouderenparticipatie binnen verschillende NPO-ouderenprojecten.

Ouderenparticipatie in onderzoek naar ouderenzorg

'Oud of wijs' is gemaakt in opdracht van de NFU-commissie Ouderenzorg en bevat ervaringen over het inzetten van ervaringsdeskundigen bij ouderenprojecten. Niet alleen beschrijft het achtergronden, ervaringen en opinies van 4 verschillende onderzoekers uit 4 verschillende netwerken, ook komen ouderen aan het woord die met de onderzoekers hebben samengewerkt in de NPO-projecten [G]OUD en Transmurale Zorgbrug.

Meer informatie

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Whitepaper

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

BeterOud

Auteur

Jan Hein van Dierendonck