Naar hoofdinhoud Naar footer

9 tips voor ouderen die mee willen denken

Wilt u samen met beleidmakers, bestuurders en onderzoekers problemen aanpakken die het geluk van ouderen in de weg staan? Meepraten over beslissingen in zorg in welzijn die u en uw leeftijdgenoten aangaan? Wij helpen u op weg. Print de pdf en hang hem aan de muur of deel hem uit!

Goed voorbereid

Deze tips vormen geen handleiding. Elke situatie, elke locatie is weer anders. Een blauwdruk voor ouderenparticipatie bestaat dan ook niet. Wat op de ene plek goed werkt, vraagt op de andere plek misschien om een heel andere aanpak. Maar deze tips helpen u wel u goed voor te bereiden als u in gesprek gaat met politici, beleidsmakers, zorginstellingen of verzekeraars. Zo vergroot u de kans op succes!

Download

9 tips voor ouderen die mee willen denken (zie Download)

Meer weten

Uitgebreide en praktische informatie over ouderenparticipatie vindt u in het Handboek Participatie voor ouderen in zorg- en welzijnsprojecten. Daarin komen vragen aan bod als: Waarom heeft meepraten zin? Welke rol kunt u als oudere vervullen? Wat zijn de onderwerpen waarover u kunt meepraten? Waar kunt u op letten als u gevraagd wordt om te participeren? En hoe kunt u andere ouderen erbij betrekken? Dit handboek is samen met ouderen ontwikkeld.

Downloads

Deel deze pagina via: