Naar hoofdinhoud Naar footer

Samen Ouder Worden slaat brug tussen ouderen en partijen

"De oudere generatie klaagt niet, die draagt. 'Ik red me wel', horen we veel." Dit deelde beleidsadviseur Mattie Oostra in een interview op Platform Vrijwillige Inzet, met als onderwerp het programma Samen Ouder Worden van NOV. Waarom voelt Oostra zich gesteund door het programma?

Mee (blijven) doen is belangrijk. Daarvoor moet de stem van ouderen gehoord worden. De afgelopen jaren is helaas de aandacht versnipperd in de stad Groningen door een aangepast gemeentebeleid. Oostra denkt dat daarom de stem van ouderen onvoldoende aandacht krijgt. Zo zijn er bijvoorbeeld ouderen met een AOW, die recht hebben op de energietoeslag. Echter vragen ze dit niet altijd aan omdat de informatie versnipperd is. En is de informatie wel op één centrale plek, dan is dat vaak digitaal. Hierdoor worden relatief veel ouderen gemist in de communicatie. 

"Er gebeurt heel veel voor ouderen, maar het is versnipperd. Ouderen zelf zien door de bomen het bos niet meer."

Mattie Oostra, beleidsadviseur

Programma Samen Ouder Worden 

Dankzij het programma Samen Ouder Worden kan Oostra samen met Frouk Reehoorn (programmamedewerker Samen Ouder Worden) streven naar partij-overstijgend werken met verschillende organisaties. Reehoorn brengt dankzij haar onafhankelijke positieve overal waar ze aan tafel komt het ouderenperspectief in. Het duo werkt samen aan het benadrukken van het belang van participatie van ouderen. Vanuit deze samenwerking zijn al twee mooie initiatieven ontstaan waar ouderen aan bijdragen:

Bibliotheek Samen Ouder Worden

NOV publiceerde op 13 april 2023 het e-book waarin deze en andere verhalen zijn gebundeld. Het e-book is te vinden in de bibliotheek Samen Ouder Worden op Platform Vrijwillige Inzet.

Meer informatie

Deel deze pagina via: