Naar hoofdinhoud Naar footer

Dankzij technologie zelfstandig blijven wonen

Technologie ontwikkelt zich in een snel tempo. Dat geldt ook voor zorgtechnologie. In deze drie video's toont Zorg van Nu hoe Corrie, Rina en Guus zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Zij hebben zelf de technologie uitgekozen die hen ondersteunt tijdens verschillende dagelijkse bezigheden.

Corrie en Compaan

Corrie heeft dankzij de eenvoudige tablet Compaan een complete daginvulling. Ze heeft via de tablet onder andere contact met haar (klein)kinderen en speelt spelletjes zoals Patience. 

YouTube video thumbnail

Rina en slimme verlichting

Rina maakt gebruik van lampen die automatisch aan en ook weer uit gaan. Dit geeft haar een gevoel van rust en veiligheid, omdat ze haar rollator niet meer los hoeft te laten. 

YouTube video thumbnail

Guus en de kalenderklok

Guus behoudt structuur en overzicht door in de slimme kalenderklok Nedap Luna herinneringen te zetten. De wijkverpleging en zijn zoon kunnen er ook berichten in plaatsen.

YouTube video thumbnail

Zorg van Nu 

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op de website Zorgvannu.nl staat veel informatie over zorgtechnologie, e-health en digitale zorg. Denk aan welke zorginnovaties er zijn, een wegwijzer en praktische hulp voor zorggebruikers. 

Deel deze pagina via: