Naar hoofdinhoud Naar footer

Video: Zingeving in de huisartsenpraktijk

In de korte film 'Zingeving in de huisartsenpraktijk: Praten over levensvragen' vertellen huisarts Jaap Schuurmans en Wendy de Bruijn, praktijkondersteuner somatiek en ouderenzorg over het belang van zingeving. ‘Zingeving is veel belangrijker dan we beseffen. Het is van waarde voor de kwaliteit van een leven,’ zo vertelt een van de hoofdrolspelers in de film. Bekijk hieronder de korte film.

YouTube video thumbnail

Jaap Schuurmans pleit voor persoonsgerichte zorg: dat wat voor de persoon belangrijk is, komt op de eerste plaats. ‘Huisartsen worden steeds meer aangesproken als centraal verzamelpunt van vragen. Vaak spelen zingevingsvragen een rol, maar worden ze niet als zodanig geduid.’ Wendy de Bruijn: ‘Vaak is het zo dat mensen van zinsgevingsvragen een medisch probleem maken. Als je samen op zoek gaat waar dat gevoel vandaan komt, dan komen er hele andere levensvragen naar boven.’

De fim was onderdeel van een online sessie in februari waaraan ruim 170 deelnemers uit zorg en sociaal domein deelnamen. Gespreksleider en projectleider Geestelijke Verzorging Thuis, Guido Schürmann, kijkt terug op een geslaagde sessie. ‘Het was een vruchtbare bijeenkomst met de lancering van de eerste video van het project Geestelijke Verzorging Thuis. Een inspirerend verhaal van twee professionals die aandacht hebben voor mensen en hun bestaansvragen.

 

Bron

Agora

Deel deze pagina via: