Naar hoofdinhoud Naar footer

Van online cursus tot vriendschap

De Online Vriendschapscursus is speciaal ontwikkeld voor 50-plussers door de VU Amsterdam en stichting Gouden Dagen. Cursisten leren in deze cursus om contact te leggen met anderen én sociale contacten te onderhouden.

Gratis cursus voor 500 deelnemers

De aanhoudende coronacrisis zorgt ervoor dat we meer thuis zitten dan ooit. Niet vreemd dat we als gevolg daarvan eerder gevoelens van eenzaamheid ervaren. Voor 50-plussers is het belangrijk aandacht te besteden aan het uitbreiden en onderhouden van hun sociale netwerk aangezien dit met het stijgen der jaren kleiner wordt. Voor hen is er nu de Online Vriendschapscursus, die overigens niet speciaal voor het coronatijdperk is gerealiseerd. 

Deelname aan de cursus is gratis en er is plek voor 500 deelnemers.

Inhoud vriendschapscursus

Het praktische leerprogramma helpt deelnemers contact te zoeken met hun sociale netwerk en sociaal actief te worden. Ook het herstellen van oude contacten en het beter leren omgaan met het alleen-zijn in het algemeen zijn onderdeel van de cursus. 

Wekelijkse lessen

In de wekelijkse lessen gaat u actief aan de slag met het aangaan van nieuwe vriendschappen of het verbeteren van uw bestaande vriendschappen.

De online Vriendschapscursus 50+ is een cursus van 6 weken over de verschillende kanten van vriendschap. Vijf lessen bestaan uit theorie en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Sommige oefeningen zitten in de les, andere zijn om later in de praktijk te oefenen.

Benodigde tijd: Het volgen van de wekelijkse les zal u ongeveer een half uur per keer kosten. Verder zal het uitvoeren van de opdrachten gedurende de week minstens een half uur kosten.

Doel: Eenzaamheid tegengaan

Eenzaamheid kan leiden tot mentale en fysieke problemen, zo blijkt uit studies. De Online Vriendschapscursus heeft als doel eenzaamheid tegen te gaan waardoor mensen zich uiteindelijk ook beter over zichzelf gaan voelen.  

Bekroond met medische inspiratorprijs

Vorig jaar veroverde het idee van een Online Vriendschapscursus voor eenzame ouderen de tweede plaats in de strijd om de Medische Inspirator-prijs, zo maakte organisator ZonMw destijds bekend. Het leverde onderzoekers van de VU 50.000 euro op waarmee de cursus nu gelanceerd kan worden.                               

Meer informatie

Deel deze pagina via: