Naar hoofdinhoud Naar footer

Kenniscafé Enkelvoudige Fietsongevallen

Gepubliceerd op: 28-09-2020

Afgelopen 10 september werd het kenniscafé Enkelvoudige Fietsongevallen, georganiseerd door Tour de Force, CROW, SWOV, en Kenniscentrum Sport & Bewegen.

In het kenniscafé werden enkelvoudige fietsongevallen onder de aandacht gebracht. Er is gekeken naar de oorzaak en eventuele oplossingen voor deze type ongevallen, en de rol die de (ervaren) fietser hier zelf in kan hebben. Hierover werd aan de hand van een aantal stellingen verder over gediscussieerd in break-outsessies. Het was een geslaagde ochtend, met veel mooie inzichten!

Enkelvoudige fietsongevallen worden al snel onderschat, zowel door belanghebbende organisaties als fietsers zelf. Om dit type ongeval meer aan het licht te brengen, organiseerde de Tour de Force een kenniscafé over dit onderwerp. Na een interessante kick-off door deelnemers van de Battle of Concepts, brengt Paul Schepers van het SWOV de cijfers, problematiek, en eventuele oplossingen aan het licht. Shane ter Hennepe en Jolanda de Zeeuw van het Kenniscentrum Sport en Bewegen nemen het stokje over om dieper te duiken in de verantwoordelijkheid van de (ervaren) fietsers zelf; een gezond lichaam en goede valtechniek maken een wereld van verschil.

Wil je het webinar terugkijken of wil je het delen met een collega? Bekijk de opname van het webinar.

Als je de Powerpoint-presentaties nog eens rustig wilt bekijken, kun je deze downloaden vanaf deze pagina.

Deel deze pagina via: