Naar hoofdinhoud Naar footer

Hoe hebben de coronamaatregelen u getroffen?

De coronapandemie en de daarbij horende maatregelen hebben voor een inperking van de zorg gezorgd. Hierdoor is een groot deel van de ondersteuning en zorg voor thuiswonende ouderen weggevallen, ondanks dat dit belangrijk is voor het behoud van een goede kwaliteit van leven. Ouderen gaan minder snel de deur uit voor boodschappen, uit angst om besmet te raken. Mantelzorgers komen minder vaak langs en thuiszorg wordt stopgezet of geweigerd door ouderen.

Respondenten gezocht

Om een beter inzicht te geven wat de impact van de coronamaatregelen is op het voedings- en beweeggedrag van thuiswonende 65 plussers, gaat onderzoeker Hannah de Wit interviews afnemen om het perspectief van de 65 plussers hierin mee te kunnen nemen. Hiervoor zoekt zij respondenten.

Wat?

Een interview (max. 1 uur) en vragenlijsten over uw ervaring met de coronamaatregelen en gezondheid.

Wie?

65-plussers en/of hun mantelzorgers, waarbij de 65-plussers aan het volgende voldoen: 

  • 65+ (bij voorkeur jonger dan 80)
  • Thuiswonend
  • Geen long covid (gehad)
  • Een vorm van zorg ontvangen (van allen maaltijd-aan-huis tot meerdere keren per dag thuiszorg

Waar?

We komen graag bij u langs of naar een locatie bij u in de buurt om u te interviewen.

Voor mantelzorgers

Voor dit onderzoek definiëren we mantelzorgers als mensen die een vorm van steun of zorg verlenen aan een oudere. Daaronder valt bijvoorbeeld ook koken, samen wandelen of checken hoe het gaat met de oudere. We zijn specifiek nog op zoek naar mantelzorgers die intensieve zorg, of die lichte zorg verlenen (bijvoorbeeld maaltijd-aan-huis zonder thuiszorg, hulp in het huishouden).  

Vragen

Past u zelf binnen de kenmerken of zorgt u voor iemand die past binnen de kenmerken? En wilt u een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek? Of heeft u nog vragen? Stuur gerust een e-mail naar hannah.dewit@wur.nl of bel naar 06-33868918 of laat uw gegevens achter via deze vragenlijst van Google Docs.

Deel deze pagina via: