Naar hoofdinhoud Naar footer

Magazine Samenwerken aan leefbare en vitale buurten - Zo doen we dat!

Gepubliceerd op: 22-02-2022

Goed wonen in leefbare wijken vraagt om sociale betrokkenheid en een fijne leefomgeving. Wonen, zorg, welzijn, veiligheid en de fysieke leefomgeving horen bij elkaar. 10 organisaties uit de Actieagenda Wonen vinden dat de sleutel tot dit succes ligt in een gedeelde visie, gekoppeld aan prestatieafspraken.

Sociaal Werk Nederland, Actiz, Aedes, Woonbond, Valente, Divosa, VNG, G40, de Nederlandse ggz en MIND werken samen in de Actieagenda Wonen. Samen met Platform31 hebben ze  de afgelopen maanden 12 inspirerende voorbeelden verzameld van succesvolle samenwerking in de wijk om weer een goed ‘thuis’ voor alle bewoners te creëren. De coalitie presenteerde in aanwezigheid van Hugo de Jonge, de kersverse minister Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, op woensdag 9 februari de twaalf voorbeelden in een digitaal magazine. Ook worden er vier webinars georganiseerd, waarvan de eerste ook plaatsvond op 9 februari. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteunt de samenwerking.

Digitaal magazine

Om samenwerking verder te stimuleren heeft de coalitie een digitaal magazine gemaakt, waarin ze 12 voorbeelden laten zien waarvan ze zeggen: ‘Zo doen we dat! Zo werken we sámen!’ Hierin staat een aantal goede voorbeelden waarin specifiek ouderen een rol spelen. Lees bijvoorbeeld op pagina 25 over de buurt 'De Posten' in Enschede, waar wordt gewerkt aan een inclusieve wijk voor iedereen. En op pagina 65/66 het project 'Zuid Doet Samen' in Apeldoorn, waar ingezet is op een vast team buurtassisten om de bewoners te ondersteunen.

Meer informatie

Lees voor meer informatie op de website van Sociaal Werk Nederland of neem een kijkje op de webpagina volkshuisvestingnederland.nl, de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deel deze pagina via: